AmbiqIdentiteit

Ambiq biedt specialistische zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Ambiq is een deskundig orthopedagogisch centrum dat is ontstaan uit de fusie tussen De Eik, Z.O.N. en Dreei. Eén organisatie met vestigingen in Twente, Salland en Drenthe. Ambiq biedt vanuit een veilige en geborgen omgeving, met constante aandacht voor het ontwikkelen van behandel- en begeleidingsvormen, de vertrouwde basis voor alle mensen met een licht verstandelijke beperking.

Vanille zette destijds de identiteit van De Eik en Z.O.N. neer en werd opnieuw benaderd voor het ontwikkelen van de visuele communicatie voor Ambiq. We gingen terug naar de essentie: ‘Vanuit een veilige en geborgen omgeving een vertrouwde basis bieden voor mensen met een licht verstandelijke beperking’. Ambiq staat voor een stabiele omgeving, een transparante structuur en een organisatie die ritme en regelmaat biedt. Kortom: Ambiq is de basis. Deze basis is ons het vertrekpunt geweest bij het ontwikkelen van het nieuwe logo van Ambiq.

We ontwikkelden een grid opgebouwd uit de drie basisvormen: vierkant, driehoek en cirkel en hebben de kleur van Ambiq herleid uit de 3 basiskleuren rood, geel en blauw. Vanuit dit grid zijn het logo, de vormtaal én het eigen lettertype van Ambiq ontstaan. Het grid is een basis geworden om op terug te vallen, zoals Ambiq ook de deskundige basis vormt voor haar cliënten. 

www.ambiq.nlFontontwikkeling

Fotografieconcept

Bij Ambiq draait het om mensen en daarom is er extra aandacht besteed aan de fotografie. Bij de fotografie staat de mens centraal, zie je de cliënt in zijn omgeving en worden er geen modellen of stockfoto’s gebruikt. De mens kan zichzelf zijn. De fotografie van kinderen is levendig en dynamisch, die van volwassenen zelfverzekerd en rustig. De originele kleuren van de foto’s worden iets teruggenomen. Daardoor ogen de foto’s warm, vriendelijk en toegankelijk. In combinatie met de huisstijlkleuren krijgt de fotografie weer kleur terug.

Algemene brochures

Brochures behandelvormen

Nieuwsbrief 'Contaqt'

Fotowanden en routing