Borne vol KunstMondriaanmaand

Jaarlijks wordt in Borne het evenement ‘Borne vol kunst’ georganiseerd. Met de editie van 2011 konden kunstliefhebbers gedurende een maand hun hart ophalen, met als hoogtepunt de kunstroute waarbij professionele kunstenaars hun werk op meer dan 30 bijzondere locaties in oud Borne tentoonstelden.

Vorig jaar stond ‘Borne vol kunst’ in het teken van de kunstenaar Piet Mondriaan. Aan ons de uitdaging om passende uitingen te maken met een beperkt budget. Als inspiratie hebben we het kunstwerk Victory Boogie Woogie van Mondriaan genomen, zijn laatste werk dat hij onvoltooid heeft achtergelaten en dat vol kleine tapes zit. Op die losse tapes hebben wij voortgeborduurd. Veel handwerk met een prachtig resultaat. En we konden onze eigen zeefdruktafel gebruiken, ook altijd leuk!

We hebben een zeer exclusieve Mondriaanbox gezeefdrukt in een oplage van 256 stuks. Deze 256 doosjes vormden samen een kunstwerk in de bekende Mondriaan stijl. In deze Mondriaanbox vind je alle informatie over de activiteiten van de Mondriaanmaand en de deelnemende kunstenaars.