TwidlTwisted Dance Lovers

Techno, Electro, Drum ‘n Bass and beyond. Twidl is een label en feest met hoogwaardige underground dance muziek en visuals voor liefhebbers. Een artistieke speeltuin voor dj’s, vj’s, elektronische live acts en zelfs installatiekunst.

Twidl is mind blowing en twisted. Met deze termen in ons achterhoofd hebben wij de kunststroming Op-art gekoppeld aan het feest. Deze kunststroming nam in de jaren 60-70 een enorme vlucht met zijn systematische opbouw, moiré patronen en grafische vormen die lijken te bewegen. Posters, flyers en animaties draaien dan ook letterlijk en figuurlijk voor je ogen. Om het mindblowing effect te versterken plakten we de posters naast elkaar tot een Twidl behang. Straight forward en knalhard, net als de muziek.

Voor de covers van de releases bedachten we een revolutionaire aanpak. Veel designers klagen over het wegvallen van ontwerp op de kleine thumbnails op downloadsites. Wij zagen hierin een kans en ontwikkelden eerst twee custom fonts. Vervolgens ontwierpen we de covers zo, dat ze direct goed leesbaar zijn op klein formaat. Na inzoomen krijg je meer detail te zien. Na aanschaf van de release zijn alle details zichtbaar. Inmiddels hebben meerdere fans ons foto's gestuurd van ingelijste releases aan de muur!

Twidl: expect the unexpected.