Museum BussemakerhuisHerinrichti…

Museum Bussemakerhuis is een uniek monumentaal linnen-fabrikeurshuis.
Als je het museum bezoekt stap je het enige overgebleven 18e eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen. Het Bussemakerhuis behoort tot het Cultureel Erfgoed van Borne. Het vertegenwoordigt een stuk Twents textiel verleden en schetst de rijke historie van de Bornse linnengeschiedenis in de
18 en 19e eeuw.

Om dit bijzondere pand de aantrekkingskracht te geven die het verdient werd er een omvangrijke herinrichtingoperatie gestart. Vanille werd gevraagd om het museum een passende identiteit met een frisse hedendaagse uitstraling te geven, zonder het unieke karakter van het pand aan te tasten. Het unieke pand, het weefproces en de kleuren in het huis zelf zijn als uitgangspunt genomen om het logo en de beeldtaal te ontwikkelen.

Ook werd het hele interieur opgeknapt en is er een nieuwe permanente expositie ontworpen door Oerdwister Consult welke wij hebben vormgegeven. De thema's per kamer komen terug door snijplotletters op de muren en één wand is aangekleed met prachtig eigen fotobehang, daarnaast hangen in iedere ruimte informatiepanelen en zijn er meerdere interactieve presentaties aanwezig. Al met al dus zeker een bezoekje waard!

www.bussemakerhuis.nl