Website Philips Lighting

Website Philips Lighting

03-02 Geschreven door:

Philips Lighting is de grootste lichtvoorziener van de wereld. Na de zon natuurlijk. TriMM vroeg ons voor het design van de Lighting website. Tegelijk was Lighting het eerste onderdeel die overstapte naar het nieuwe Philips brand design, dus we mochten in het begin veel pionieren.

Een mooie uitdaging om een high level concept van GriDD door te vertalen naar design. Daarnaast moest het geschikt zijn voor alle culturen. Zo blijken zwart wit foto’s in China te betekenen dat de gefotografeerde niet meer onder ons is…

Meer dan 8.000 klanten gaven input, wat wij verwerkten tot 45.000 productpagina’s die binnen enkele klikken te bereiken waren. As we type wordt de website uitgerold naar alle landen en de SEO ranking is nu al met 40% verbeterd.

Ook anderen hebben het licht gezien: het design is genomineerd voor de Dutch interactive awards en Philips Lighting heeft de '2015 WebAward for outstanding achievement' gewonnen. Deze WebAward is een internationale competitie die in het leven is geroepen door Web Marketing Association om de beste website in 96 branches te onderscheiden.