De smulpaap van Borghende

De smulpaap van Borghende

04-03 Geschreven door: Marloes Jansink, Eigenaar / Art Director

Sinds vorige week hebben wij een buurtkok. En met 'wij' bedoel ik 'wij bewoners van de Nieuwe Es in Borne'. Briljant! Ik voel me gewoon een beetje trots. En een beetje rijk. Alsof ik iets bezit wat ik me eigenlijk niet kan veroorloven, maar in een vlaag van verstandsverbijstering gewoon gekocht heb. En ik ben fan. Ik heb het nog niet eens geproefd maar ik ben fan.

Gisteravond vond ik voor de tweede keer een briefje van de smulpaap van Borghende in de brievenbus. Je weet wel, zo'n hobbybob-A4tje met tekst gevuld (goddank geen comic sans) in een paar mooie kleurtjes en wat afbeeldingen op een inktjetprinter geprint. Een glimlach vult mijn mond, 'nieuwsbrief' staat erboven. Naast het menu van aankomende week lees ik wat tips en speciale aanbiedingen. (upselling, slim). Verder staan in een paar regels de bevindingen van week één beschreven. Ik lees over mijn mede buurtgenoten dat ze specifieke wensen geuit hebben en daarom heeft onze smulpaap nu een paar lijntjes ingevoegd. Lijntjes om ideeën op te schrijven (engagement, goed bezig!)

Als ontwerper denk je altijd dat alles mooier en beter moet. Die 'bemoeizucht' hoort een beetje bij het vak. Het is die vaste overtuiging dat het altijd beter kan en dus ook beter moet. Maar soms moet je helemaal niks, alleen je plek weten, en de smulpaap van Borghende is perfect in al z'n kneuterigheid: het is een goed idee, het heeft een kloppend hart en er is markt voor. (Dat kan ik zelf controleren door met een schuin oog de deur van de achterbuurman in de gaten te houden ;-) Kortom alle basisingrediënten om smaakmaker van de buurt te worden zijn aanwezig en hij gaat ervoor, hij doet het gewoon, hulde!

Dat zouden we allemaal eens moeten doen. Bombardeer imperfectie tot je grootste vriend en ga er gewoon voor! Vergeet the holy grail en begin met kleine stapjes. Zo heb ik het op school ook altijd geleerd: de weg er naar toe is belangrijker dan het eindresultaat. Klonk als behoorlijke onzin toen, want mijn vak heet communicatie en daarin draait het toch echt om resultaat. Maar als je de weg er naartoe niet met liefde en aandacht benadert kom je nooit tot het ultieme eindresultaat.

Vanavond ga ik eerst maar eens het recept van de buurman (be)proeven. Zalmfilet met geglaceerde worteltjes en aardappels staat op het menu, hmmm. Ik kan niet wachten.
Oh en trouwens, er staat nog een huis te koop in onze straat, een buitenkans. Check funda

Fotografie: borneboeit.nl