Een kijkje achter de poorten van de…

Een kijkje achter de poorten van de papierhemel Antalis

18-10 Geschreven door: Marloes Jansink, Eigenaar / Art Director

Vanochtend in alle vroegte stapten we in de auto naar Almere. De nieuwe Iphone 5 van Daniël navigeert ons probleemloos om alle files heen. En daar staan we dan anderhalf uur later in de papierhemel van Antalis!

Als kleine kinderen in een snoepwinkel worden we losgelaten in de monsterkamer en trekken we iedere lade open op zoek naar bijzondere papiersoorten voor onze nieuwe huisstijl. Hans Bootsma, papieradviseur en vakidioot van beroep, loodst ons met plezier door alle rijen en soorten. En staat ons toe om links en rechts wat papieren in onze tas te laten verdwijnen. Zonde dat deze man over enkele maanden met pensioen moet. Ja, moet! Hij heeft er helemaal geen zin in en praat daarom snel over het onderwerp heen en komt met een bijzondere papiersoort aanzetten: 'Deze móeten jullie hebben!'. En zo gaat er achter iedere lade een verhaal schuil, verhalen over beleving, aaibaarheid, looprichting, watermerken, verzin het maar… Hans weet ieder normaal ogend papiertje om te turnen in bladgoud, we hangen aan zijn lippen. De schroom is inmiddels van ons afgevallen en we stellen vraag na vraag. Tja, nu we er toch zijn kunnen we maar beter alles uit de kast halen, nietwaar? Nee, niet al het papier hoor! We hebben genoeg achtergelaten ;-)

Na een welverdiende lunch krijgen we ter afsluiting nog een rondleiding door het bedrijf. En na een inspirerende dag keren we met een pak papier onder de arm huiswaarts. We weten het zeker, wij zijn het eerste bedrijf waar je met plezier een offerte aanvraagt of een factuur ontvangt!